Over mij

Na mijn fotografische avonturen op 10-jarige leeftijd met de Boy camera van mijn moeder, sluimerde de fotografie lang in mijn leven. Ik werd geen hobbyfotograaf, kocht geen echte goeie camera, maar bleef wel fotograferen met wat ik in handen kreeg, een goedkope Duitse compactcamera van de Kijkshop, een Polaroid Swing camera (alleen voor zwart-wit). Ik heb ze allebei nog, maar verder kwam ik niet.

Ondertussen maakte ik maatschappelijk carrière, of liever gezegd, ik zocht er een die me beviel.

Vanaf ongeveer mijn 17e in, niet chronologische, vogelvlucht:

Verkoop en inkoop bij een grote landelijke boekhandel
Troubleshooter/Financial Controller bij een Amerikaanse multinational in een aantal Europese landen
Verkoop bij een wetenschappelijke boekhandel en uitgeverij
Universitaire studies Wijsbegeerte en Politicologie, met talloze, soms heel interessante, bijbaantjes (had ik toen maar meer gefotografeerd)
Beroepschauffeur
Diskjockey en producer bij commercieel radiostation
Stemacteur voor radiocommercials en jingles
Opleiding reportagefotografie aan de Fotovakschool
Eigen bedrijf in verkoop van speelgoed
Eigen bedrijf in verkoop van radioreclame voor diverse radiostations

En toen was het ineens 1991 en begon ik voor mezelf als fotograaf.

Ik pakte alles aan voor bladen, publicaties, fotografeerde bekende Nederlanders en Nederlanders die later bekend werden (altijd leuk voor je archief). Ik kocht professionele analoge Nikon camera’s en Metz flitsers en bouwde een professionele doka/archief in mijn huis, tot ik in 1995 een chronische ziekte kreeg. Deze beperkte me dusdanig in mijn energie dat ik de beroepsfotografie moest opgeven. Ik verhuisde naar een veel groter woon-werkpand en begon opnieuw met iets dat ik makkelijker vanuit mijn woonomgeving kon doen.
Ik had inmiddels de mogelijkheden van het Internet ontdekt en dat resulteerde de afgelopen 25 jaar in twee bloeiende bedrijven, die ik samen met mijn partner drijf. Het ene bedrijf verkoopt software online en het andere levert Internet- en Securitydiensten.
In die periode waren er ook nog min of meer langdurige samenwerkingen met andere bedrijven op het gebied van bedrijfsreportages en het uitgeven van boeken en multimediaproducten.

Met dat laatste en de start van een nieuwe eigen algemene uitgeverij houd ik me tegenwoordig vooral bezig. Daar komen vormgeving en fotografie ook weer bij kijken. We hebben inmiddels al weer 5 uitgaven op stapel staan, waarvan er een in oktober 2020 is verschenen, een fotoboek over een Brabants café uit 1750, waar ik 3 jaar aan heb gewerkt. En zo is de cirkel weer rond.

Panasonic Lumix DMC-LX100

De beste compactcamera (met zoeker en Leica objectief) die ik ken,
om altijd bij je te hebben.